søndag den 25. august 2013

En rigtig dejlig loppeweekend :-)

Så blev Køge Festuge sat i gang med det årlige kræmmermarked. Festugen er en fantastisk idé, synes jeg. At jeg så er langt fra enig i de musikalske valg, festugekomitéen foretager, er en helt anden sag. Kræmmermarkedet er i hvert fald en supergod idé, og i dag skal jeg da lige love for, at vejrguderne var med Køge (hvilket de ikke har været de sidste to år, kan jeg så indskyde). 

Kræmmerne kan man heller ikke klage over. Superfine ting til rimelige priser. Ølkasser, der rask væk koster 150 kr. i København, kunne fås til 100 kr. stykket, og jeg så sågar en Lotusgryde i fin stand til 100 kr. Den havde mindst kostet 250 kr. i København. Hvis jeg havde været en loppehaj, havde jeg naturligvis købt den og solgt den videre med stor fortjeneste. Det er bare ikke lige sådan, jeg lopper. Jeg lopper til eget forbrug, og når jeg så bliver træt af mine ting, sælger jeg dem på mit eget loppemarked eller giver dem væk til en af de lokale genbrugsbutikker.

Der var også fine, hæklede tæpper som heldigvis blev solgt til rimelige priser (måske tænker nogen, at 450 kr. for et slumretæppe er dyrt, men så ved man heller ikke, hvor mange arbejdstimer der er lagt i det).

Vi var der fra morgenstunden kl. 9, og det var dejligt at have plads til at kigge på alle de fine ting. Da vi tog hjem et par timer efter, var det ikke til at komme hverken frem eller tilbage, så kræmmermarkedet har igen i år været en bragende succes.

Både sønnike, manden og jeg selv fik fine ting med hjem:


Jeg fandt et par fine fyrfadslyseholdere til 5 kr., en kagedåse til julebag til 15 kr., den fineste bøjle til samlingen for 14 kr. og tre stykker stof for 15 kr. I det ene stykke stof er der nok til, at jeg kan sy en smuk juledug, og resten finder jeg nok også anvendelse for :-)


Manden stod på hovedet i samtlige kasser med LP'er og CD'er, og det blev belønnet med disse fine fund for 20 kr. i alt.


Adam havde også taget penge med (da vi selv holdt loppemarked i går, havde han et overskud på 105 kr.). Han fandt et djævlespil til 10 (!) kr., et Nintendospil med Indiana Jones til 50 kr. og en Jumbobog til 20 kr. Koppen fik han af far, der var kommet til at smadre Adams kop.

Som jeg tidligere nævnte, holdt vi selv loppemarked i går sammen med beboerne her i vores bebyggelse. Det var også superhyggeligt, og vi fik solgt mere end sidste år. Manden er jo rigtig glad, når han ikke skal finde plads til så mange ting i vores lille skur :-)
Kunsten er naturligvis at sælge mere, end man selv køber, og når man selv sidder dér ved sin bod i 5 timer, kommer man jo til at loppe hos de andre også. Heldigvis var der god balance i regnskabet i år - også selv om vi var på kræmmermarked i dag :-)

søndag den 18. august 2013

Opfølgning på en hæklet abe :-)

For ca. fire måneder siden, sendte jeg en abe afsted til en anden blogger - Maria med bloggen Strandslottet (se mit indlæg her). Før afsendelse poserede aben lige lidt herhjemme:


Maria har jævnligt opdateret sin blog, og næsten hver gang har aben haft en central rolle. I dag smeltede mit hjerte da helt, da jeg kiggede ind på Marias blog. Se selv her

Det er lige præcis dét, der gør det værd at hækle og overraske :-)

mandag den 12. august 2013

En helt særlig gave fra en særlig kollega

I dag var det første skoledag efter sommerferien. Det var skønt at se elever og kollegaer igen. Fra morgenstunden kom en af mine søde kollegaer hen til mig med et kort og en pakke. Og jeg har ikke fødselsdag eller noget! 

Se lige her, hvad jeg fik:


Den fineste taske til mine hæklesager!


Med det fineste billede på :-)


Hanne er bl.a. håndarbejdslærer, og det fremgår tydeligt af hvert eneste lille sting på den fine taske. Og jeg ved, at den er syet med kærlighed.


Og Hanne syr så smukt, at hun selvfølgelig ikke er bange for at sætte sit eget mærke på de fine ting, hun laver.


Der fulgte et hjertevarmt kort med den fine gave,
og sjældent er jeg blevet så rørt. 1000 tak, søde, søde Hanne! Du kan tro, jeg vil bruge den fine taske og tænke på dig, hver gang jeg hækler!

Så kan skoleåret da ikke starte meget bedre :-)

søndag den 11. august 2013

Katten og krummerne

Vi har to katte. De er brødre, men meget forskellige. Efter frokosten i går ville Felix lige op og ligge hos Jonas. Men Felix havde vist en slet skjult dagsorden:


"Jeg lægger lige mit hoved her og slapper lidt af........."


"De dér krummer dér på tallerkenen ....... De ser da meget lækre ud...."


"Hm........ Mine øjenlåg bliver tungere og tungere, men jeg VIL ikke sove......"

God søndag!

mandag den 5. august 2013

Hæklede håndklæder

Jeg er blevet bidt af at hækle håndklæder. I sidste uge viste jeg et par stykker frem, som datteren har fået. Dem kan du se lige her. Nu har jeg kastet mig over et nyt mønster:


Muslingemønstret. Hidtil har jeg afholdt mig fra den slags, da jeg mente, at det var alt for svært for mig :-) Men selvfølgelig var det ikke det! Det er faktisk ret nemt. I løbet af 10 cm sad mønsteret på rygraden, så nu hækler jeg muslinger i rasende fart :-) 


Det første håndklæde kom til at se sådan ud og blev i sidste uge sendt til Samsø, hvor min faster befandt sig på sin fødselsdag.


Stroppen ser sådan ud. Ret fin, synes jeg. Sådan har jeg aldrig lavet stropper før. Opskriften på både strop og håndklæde har jeg fundet lige her. På Halagers blog kan du også finde andre opskrifter på håndklæder.

Lige nu hækler jeg på mit 3. håndklæde, og ingen af dem har endnu været til mig selv, men det kommer :-)

lørdag den 3. august 2013

Hjertesten

Jeg synes da lige, I skal se sommerens samling af hjertesten - endnu en samling, jeg har startet op ;-)


Den store hjertesten fandt jeg på Samsø ved min fasters og onkels sommerhus. Den lå bare dér og kaldte på mig :-)

De tre andre fandt vi på Møns Klint i sidste uge.

Samler du også på hjertesten?

fredag den 2. august 2013

Adams nye værelse

I går viste jeg, hvordan Adams gamle værelse så ud, og hvordan værelset ser ud nu, hvor det er blevet til vores soveværelse. I dag vil jeg vise jer, hvordan Adams nye værelse er kommet til at se ud:


Velkommen til Adams værelse :-)


Her ligger Adam og læser på sækkepuden under sengen. Han elsker at have en lille hyggehule, og vi har netop købt en foldemadras, der hurtigt kan tages frem, hvis han har overnattende gæster. 


Her kommer masser af sollys ind. Faktisk så meget, at vi har købt mørklægningsgardiner, der også kan bruges til at holde værelset køligt, når solen skinner, som den har gjort denne sommer. 
Drømmefangeren har Adam fået af farmor og farfar, og den er ret effektiv ;-)


Her i hjørnet tænker vi, at der på et tidspunkt kan blive plads til et trommesæt :-) Væggen er en ydervæg, så det kommer ikke til at forstyrre naboerne. Det er så noget helt andet med forældrene ;-)

Adam har fået sine dvd'er op på værelset, selv om han endnu ikke har noget fjernsyn selv. Det venter vi lidt med.


Her er så storesøsters skrivebord, som Adam nu har arvet. Og et spejl har Adam naturligvis også. Der bliver brugt mange timer foran det med god musik fra cd-afspilleren eller radioen. Vi hører som regel P4, men det gider Adam ikke at høre, så han har indstillet sin radio på 'The Voice', og han kan synge med på forbavsende meget ny musik, som vi overhovedet ikke kender :-)


Bag døren står Adams kommode, som før rummede alt hans tøj. Heldigvis er der et stort skab på hans nye værelse, så nu behøver jeg ikke at proppe tøjet ned i de små skuffer mere. Nu er der spil og legetøj i kommoden.
Darth Vader holder øje med, at der ikke kommer uvedkommende ind på Adams værelse, og det er jo godt at vide :-)


På skabet står skelettet af en Tyrannosaurus Rex, der forsøger at fange de flyvemaskiner, der hænger i loftet. Jeg så lige scenen fra King Kong for mig, så der kom Tyrannosaurussen til at bo :-)


I loftet hænger også en enkelt flyveøgle og en drage.

Jeg synes selv, at Adams værelse er blevet superfint. Han nyder, at der er så lyst, og mere plads har han jo også fået. 

Og her tænker jeg, at han skal bo de næste mange år - med nogle små justeringer, naturligvis :-)

torsdag den 1. august 2013

Omflytning og indretning

Da Emma flyttede hjemmefra for tre uger siden, gik et større arbejde i gang herhjemme. Adam skulle have storesøsters værelse, vi skulle have soveværelse i Adams gamle værelse, og vores gamle soveværelse skulle være krea-/musik-og gæsteværelse.

Sådan her så Adams gamle værelse ud:


Værelset er husets mindste, og solen kommer aldrig derind, fordi der er et halvtag uden for vinduet. Adam fik værelset, da vi flyttede ind, fordi det lå tættest på stuen, og han gerne ville være sammen med os, når han legede.


Alle skuffer og kasser blev endevendt, og der blev sorteret kraftigt, inden Adam skulle flytte en etage op på storesøsters gamle værelse.



Skrivebordet her er ca. 20 år gammelt, men passede ikke helt til de andre hvide møbler på Adams værelse. Heldigvis lod storesøster sit hvide skrivebord stå, da hun flyttede, så det har Adam fået på sit nye værelse.


Og nu ser Adams gamle værelse sådan ud. Vi har fået det dejligste soveværelse, og da solen ikke når herind, er her dejligt køligt. I første omgang havde vi stillet sengen, så vi sov med hovederne under vinduet, men da jeg sov utroligt dårligt de to nætter, sengen stod sådan, måtte sengen rykkes, så nu står den væk fra vinduet, og vi sover med fødderne mod øst, som Feng Shui anvisningerne anbefaler :-) Sådan sov vi i øvrigt også, da vi havde det gamle soveværelse.


Nu er der mere end rigeligt plads til min kjolestang, og jeg har fået mit skab ind i soveværelset - så dejligt!

I morgen kan du se, hvordan Adam er kommet til at bo på sit nye værelse.