tirsdag den 23. april 2013

Status fra mig - en lockoutet lærer

Ja, der er lidt stille på bloggen for tiden. Det går sgu' lidt ud over humøret og lysten til at blogge, når man er lockoutet.... Der er mange tanker omkring økonomi (ingen af os får løn ind på kontoen...), hvor længe, det mon varer, hvorfor der ikke kan forhandles en løsning, hvorfor politikerne i Danmark ikke tager lærernes job alvorligt, hvilken pris, de svage elever har betalt for denne konflikt, hvordan vi som lærere skal kunne komme tilbage på vores arbejdsplads og fortsætte, hvor vi slap efter den behandling (eller mangel på samme), vi har fået af alle dem, vi forventede, ville bakke os op...
Jeg er dog ikke røget i hverken sofa- eller Maudefælden, men blogning er der altså ikke blevet så meget af. Jeg følger dog stadig med rundt omkring i Blogland. Og så deltager jeg i diverse møder og aktioner med de lockoutede kollegaer. Nå ja, og lidt havearbejde og krea bliver det også til. Noget skal man jo tage sig til for at holde humøret :-)

Herhjemme har vi vurderet, at den ustrukturerede hverdag, der kommer ud af manglende undervisning og kun tilsyn på Adams skole, ikke er optimal for ham, så han har været meget hjemme. Da vi begge er lockoutede lærere, har vi undervist Adam lidt på skift, så læsning, skrivning og matematik bliver holdt ved lige. 


Han har også været med til diverse aktioner, hvor der bl.a. er blevet produceret bannere. I går var Jonas afsted til fakkeltog på sin skole i Greve, som en del af aktionen 'Lys over Køge Bugt'. Adam og jeg deltog i samme aktion i Køge. Forældrene er begyndt at røre på sig, så der var en del, der deltog. Jeg så også skoleledere, der deltog og snakkede med elever, der ikke har været i skole længe. Så dejligt, når der er opbakning! Adam nød at fjolle rundt med skolekammeraterne og hilse på de meget savnede lærere. 

Klemmerne, som jeg omtalte i forrige indlæg lige her, blev delt ud blandt eleverne i Solrød ved fakkeloptoget i går. De blev efter sigende godt modtaget af både elever og forældre - dejligt :-)

Lige nu er jeg med til at producere noget til en kommende aktion. Mere vil jeg ikke afsløre lige nu, men det kommer I helt sikkert til at se og høre mere om her på bloggen :-)

4 kommentarer:

 1. jeg glæder mig til at se hvad i vil bruge klemmerne til. Mine har jeg en fast plan med, men den ser du også først senere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Som jeg skriver her i indlægget, blev klemmerne delt ud blandt eleverne i går, da der var fakkeltog i Solrød. På klemmerne havde vi fx skrevet: "Et klem fra din lærer" og "Forklem mig ej". Elever og forældre blev glade for vores lille hilsen.
   Jeg glæder mig til at se, hvad du finder på med dine klemmer, Stella :-)
   Kh Lotte

   Slet
 2. Den her lockout er snart til at brække sig over - det er virkelig irriterende at være fanget i det, både som lærer, elev, forælder og forældres arbejdsgivere.
  Adam er et eller andet sted heldig med at have lærere som forældre - vores drenge får ingen undervisning i denne tid, for vi har ikke tid til mere end almindelig lektie-mængde end normalt, for vi skal jo stadig på arbejde. Vores børn risikerer derfor virkelig at være bagud i forhold til kammeraterne.
  Puh, jo mere jeg skriver jo mere arrig bliver jeg, må hellere holde her. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - jeg kender jo SÅ godt den følelse - desværre.
   Jeg ved godt, at Adam er heldig med, at vi begge er lærere, så vi har tid til at undervise ham hjemme - til gengæld kommer han ikke på sommerferie, for det har vi ikke råd til. Mere heldig er han så ikke :-(
   Vi må håbe, at der snart sker noget. Jeg har ikke længere tiltro til, at der kan findes en forhandlingsløsning, men håber da, at Regeringen snart griber ind med en form for kompromis, selv om det nok heller ikke er sandsynligt :-(
   Trods alt må vi prøve at bevare humøret :-)
   Kh Lotte

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)