torsdag den 1. maj 2014

Et kig til haven lige nu

Lige nu blomstrer min have med sprøde forsommerblomster. Jeg holder nok mest af min have på netop dette tidspunkt af året. Dels fordi temperaturen er til at holde ud, og dels fordi mange af de smukkeste blomster i min have lige nu står i fuldt flor. Jeg har en ret lille have og ikke så mange blomster, men de blomster, der er i haven, er smukke, synes jeg. Døm selv:


Stedmoderblomsterne har jeg købt på den lokale planteskole. I år valgte jeg store stedmoderblomster i lilla nuancer. De fik lov at bo i en gammel værktøjskasse, jeg engang købte i en genbrugsbutik. Jeg synes,  værktøjskassen og blomsterne klæder hinanden.


I en krukke har jeg plantet en lupin, jeg fik af min mands mormor sidste år. Den trivedes ikke, hvor den stod, for den fik ikke sol nok. Det får den så i år. Med i potten kom også lidt fredløs. Jeg skal huske at plante det hele om til efteråret, for krukken er ikke frostsikker.


Midt i mit bed står en enlig, hvid tulipan. Den er så smuk med kærmindesøsteren i baggrunden. Kærmindesøsteren fik jeg også af min mands mormor sidste efterår.


Tulipanen er jo et kunstværk i sig selv, når man kigger ned i den.


Denne tulipan er også helt vildt smuk, synes jeg.


Løjtnantshjerterne står så smukt lige nu. Jeg købte stauden sidste år og var egentlig lidt bange for, den ikke kom igen, men det skal jeg da lige love for, den gjorde! Jeg kunne godt finde på at købe en med hvide hjerter også, for det er da en staude, der trives i min have.


I år har jeg købt en kejserkrone. Vi havde en kejserkrone i min barndoms have, og jeg har altid været fascineret af denne mystiske plante. Nu får vi se, om den falder til. Indtil videre ser den jo godt ud :-)


I denne krukke planter jeg altid en hvid maguerit. Den er så nem at holde og så smuk på en enkelt måde. 

Som I kan se, kan jeg godt lide, at min have er "autentisk". Det vil fx sige, at jeg ikke renser mine krukker. Jeg kan godt lide det rustikke look, de får, når de har stået ude i årevis. Det samme gælder mos mellem fliserne. Jeg synes, det er smukt. Jeg luger mellem mine fliser, men kun græs og mælkebøtter fjernes. Mosset og de vilde jordbær får lov at være der. Round Up kommer ALDRIG ind i min have. Jeg fatter ikke, at det ikke er forbudt. Hvis man vil have en "pæn" have, må man ned på knæ, hvis du spørger mig.

Min flisepest er jeg ikke så glad for, men da den heller ikke kan fjernes uden konsekvenser for miljøet (eller fliserne, hvis man bruger højtryksspuler), får den lov at være der, selv om det måske ikke er så kønt. Og dog - måske passer det meget godt til resten. Det er i hvert fald autentisk ;-)

2 kommentarer:

  1. Ja skidt pyt med lidt patina hist og pist. Ødelæg ikke dit gode humør på den slags bagateller Lotte. Søde blomster du har i din have. Du ved godt hvad løjtnanten har i sit hjerte og hvordan man ser det ik'?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, det ved jeg ikke. Hvad har "han" i sit hjerte, Stella?

      Slet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)