fredag den 10. maj 2013

Årets første havevandring

Så er det endelig blevet udetid igen. Selv om vores have ikke er stor, er den alligevel som et ekstra rum om sommeren. Lige nu pibler blomsterne frem, og jeg har suppleret med nogle små stedmoderblomster (eller er det hornvioler? Jeg har ikke helt tjek på forskellen).
Sådan her ser der ud i haven lige nu:


Skønne stedmoderblomster i en potte,
jeg købte på et loppemarked sidste år.


Og lidt flere stedmoderblomster blandt de jordbærplanter, der bredte sig helt vildt sidste år og nu vokser op mellem fliser og strandsten.


Perlehyacinterne trives rundt om rosen, der er begyndt at skyde helt vildt, efter jeg beskar den for omkring en måned siden.


Fugleburet, der også er et loppefund fra sidste år, huser nu en lille stedmoderblomst.


Påskeliljer og små tulipaner vælter op af jorden lige nu - dejligt!


Ramsløgene, jeg fik af Sussi sidste år, trives fint under bøgehækken, og jeg var så heldig også at få en i år. Vi har allerede brugt den i madlavningen - en skøn plante at have i haven.


Flere stedmoderblomster. Faktisk købte jeg en hel kasse. Her står de i en kop af zink, som jeg decouperede for nogle år siden. 


Og som altid hvert forår har jeg perlehyacinter på væggen. Når de er afblomstret, lægger jeg løgene i jorden, så jeg får endnu flere perlehyacinter til næste år - smart, ik?

4 kommentarer:

 1. Tak for havevandringen. En rigtig søs have fyldt med dejlige ting og nu kan man til med nyde sin have det meste af dagen. Dejligt.

  SvarSlet
 2. Ja, det er skønt med udeliv :-)

  SvarSlet
 3. Kære Lotte.
  Hvor ser det dejligt ud, du er da fantastisk til at arragere/indrette både inde og ude.
  Knus
  Sussi

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Sussi. Jeg elsker at indrette, og jeg elsker blomster, så jeg er totalt i mit es, når foråret og sommeren banker på :-)
   Knus -
   Lotte

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)