søndag den 22. september 2013

Hæklet sengetæppe - de indledende øvelser

Længe har min datter talt om, at hun godt kunne tænke sig et hæklet sengetæppe fra min hånd. Og når hun spørger om det, så tager jeg det alvorligt, for det er ikke ofte, at mine nørklerier falder i hendes smag. Vi har igennem næsten et års tid talt frem og tilbage om mønster og farver. Sidste år var hun mest hooked på små firkanter, men for et par uger siden kom Emma frem til, at hun gerne ville have sengetæppet i zigzagmønster. Glad var jeg, for det er unægteligt noget nemmere at hækle der ud af og ikke skulle tænke på at hæfte og hækle/sy lapperne sammen bagefter. 

Farverne skulle være noget grøn/blåt, og vi satte os ved computeren for at finde frem til de rigtige nuancer. Emma fandt farverne, og jeg bestilte. Og i denne uge kom denne ladning med posten:


Zpagettigarnet og hæklenålene er ikke til dette projekt, men resten er til sengetæppet. Jeg har ingen idé om, hvor meget garn jeg skal bruge, så jeg startede med at købe 25 nøgler af et mærke, jeg ved, ikke udgår lige med det samme :-) Man ved jo aldrig, hvor længe sådan et projekt er under vejs.

I forgårs gik jeg så i gang med at afprøve diverse mønstre på zigzag. Og der er mange, kan jeg betro jer! Fælles for dem, jeg prøvede var, at jeg ikke forstod en bjælde! Jeg prøvede og prøvede, og måtte pille min hækleprøve op 8 gange. Til sidst fandt jeg en opskrift, som jeg rent faktisk forstod nok til også at kunne lave lidt om på den, for buerne i det originale mønster var ikke store nok, syntes jeg.

Og i dag fik jeg så lavet mit hækleprøve med henblik på at kunne bestemme hæklefastheden, og dermed hvor mange masker jeg skal starte med at slå op, men også med henblik på rækkefølgen af farverne. Datteren har nu godkendt hækleprøven, så nu skal jeg til at regne og slå masker op :-)

Her er prøven:


Til orientering kan jeg fortælle, at det færdige sengetæppe skal måle 230 x 250 cm, så jeg er sikker på, at I kommer til at høre meget mere om dette tæppe det næste lange stykke tid :-)

8 kommentarer:

 1. Wauuuuuu for katten da Lotte. mon ikke der erbasis for noget strikke/hækle café der?
  Det bliver virkelig et kanon tæppe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Jeg er altid klar til strikke-/hæklecafé, Stella :-)
   Kh Lotte

   Slet
 2. Jeg har hæklet to tæpper i zigzag mønster, de vejer 1250-1300 gram hver og måler 140X200 cm, hvis dit skal måle 230X250 så tror jeg bestemt at du skal have fat i mere garn, men du må jo se hen ad vejen som arbejdet skrider frem. Det er nogle rigtig skønne farver din datter har valgt, det skal nok blive et skønt tæppe :))

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, fru Larsen :-) Jeg er også sikker på, jeg skal bruge mere garn, men nu bruger jeg lige det, jeg har købt først. Hvor mange nøgler brugte du til dine tæpper, og hvor lang tid var du om at hækle dem?
   Kh Lotte

   Slet
  2. Jeg brugte mellem 25 og 26 nøgler til mine tæpper. Det første tæppe tog mig ca. 6 måneder men det andet var jeg hurtig færdig med, det tog mig lidt mindre end 2 måneder.

   Slet
  3. Tak for dit svar :-) Nu er jeg kommet i gang, og jeg kan godt fornemme, at jeg ikke bliver færdig det første halve år :-) Jeg laver et indlæg om tæppet inden længe.
   Kh Lotte

   Slet
 3. Jeg synes, din prøve ser flot ud!

  Der venter et stort stykke arbejde med sådan et sengetæppe, men jeg er sikker på, at det er det hele værd.

  God arbejdslyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Anita :-) Jeg tænker også, det bliver et stort arbejde. Jeg er endnu ikke kommet i gang, men jeg starter her i efterårsferien. Mon ikke, I kommer til at høre om det her på bloggen? ;-)
   Kh Lotte

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)