søndag den 4. januar 2015

Genbrugstip #1 Glas med overfrakke

Jeg har fra og med i dag indført konceptet 'Genbrugstip' her på bloggen. Når man lever i et samfund, hvor forbruget i den grad har taget overhånd (hvis du spø'r mig), er det for mig en nødvendighed og en spændende udfordring at genbruge så meget som muligt i hverdagen. 

Jeg har i flere år loppet på loppe- og kræmmermarkeder og handlet i diverse genbrugsbutikker. Heldigvis har vi flere af slagsen her i byen. Jeg køber fx tøj, møbler, garn og køkkenting. Jeg gør det egentlig ikke for at spare penge. Jeg gør det mere for at spare mijøet - det med pengene er bare en ekstra bonus.

Da vi i oktober købte vores kolonihavehus, besluttede vi, at også her skal genbrugsidéen være den bærende kraft med fx brugte vinduer, dør o.s.v. Blomsterpindene bliver taget fra elefantgræsset, komposten skal bruges som gødning, afskårne grene bruges til bål o.s.v. Det glæder jeg mig meget til at føre ud i livet.

Og nu til dagens genbrugstip!
Vi har et stykke tid manglet en beholder til blyanter og andre skriveredskaber i min lille børnehaveklasse. Nu har jeg rådet bod på dette. Jeg fandt et brugt rødbedeglas og et brugt marmeladeglas i skabet og noget garn i garnlageret (retfærdigvis skal det siges, at det ikke var genbrugsgarn), og så gik jeg i gang med at hækle. Det blev til disse to beholdere til blyanter og deslige: 


Opskrift DIY:

Lav en magisk ring og hækl 6 fm i ringen. I næste omgang tages ud i alle masker (12 fm). I omgangen efter tages ud i hver anden maske (18 fm). Sådan fortsættes med at tage 6 masker ud på hver omgang. Når omkredsen passer med bunden på glasset (gerne en lille smule mindre), stoppes udtagningerne, og der hækles lige op. Prøv størrelsen og længden undervejs. Overfrakken må gerne sidde meget stramt! Hækl ca. 1 - 2 cm højere end glassets højde og buk det resterende ned i glasset.

Den hæklede overfrakke kan varieres i det uendelige med både farver, mønstre og formål, så bare kom i gang :-)  

God (genbrugs)fornøjelse!

2 kommentarer:

 1. Det må da vist vises frem på Nørkle Caféens side til inspiration. Sjov og god idé.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er hermed gjort :-). Vi ses på søndag.
   Kh Lotte

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)