lørdag den 31. januar 2015

Hæklet pude # 12

Her har været stille et stykke tid. Jeg bøvler med mit stofskifte og nogle høje infektionstal, som lægerne (forhåbentlig) er ved at finde en årsag til. Mit immunforsvar er helt nede, så min læge har sygemeldt mig. At arbejde i indskolingen er ikke det bedste for et immunforsvar på nulpunktet. Jeg håber, jeg snart er tilbage på jobbet igen, for jeg savner mine elever og kollegaer.

Når nu tingene er, som de er i øjeblikket, må jeg jo få det bedste ud af det. Der er som bekendt ingenting, der er så galt, at det ikke er godt for noget.
Og en sygemelding er godt for hækletøjet. Man kan kun se en vis mængde af formiddagsskodfjernsyn, før man når kvalmegrænsen, så hæklenålen gløder for tiden. De sidste par uger har jeg arbejdet on and off på denne pude, der nu er nr. 12 fra min hæklenål:


Planen var, at det skulle være en rund pude. Som du kan se her, gjorde jeg mig virkelige umage med de forskudte indtagninger i cirklen. Lige her kan du se de puder, jeg har lavet tidligere, og hvordan jeg har kæmpet med manglende forskudte indtagninger, indtil jeg lærte det. 


Da jeg fandt ud af, at jeg ikke havde nogle runde puder hjemme, men til gengæld en masse firkantede, besluttede jeg mig for at prøve at lave en firkantet, rund pude. Jeg søgte efter opskrifter på nettet, men fandt ingen. Og så måtte jeg jo selv prøve mig frem.


Det krævede naturligvis lidt tællearbejde, og det var ikke noget problem at få startet på det stykke, der skulle blive firkantet. Herefter var det "bare" at prøve sig frem. Desværre skrev jeg ikke ned undervejs, så der er ingen opskrift.


Jeg valgte at montere forstykket på et eksisterende pudebetræk. Jeg sørgede for, at forstykket kom til at passe til målene på pudebetrækket. Forstykket blev syet på med små sting med sytråd, efter det var presset.

Jeg er meget stolt af resultatet. Puden er hæklet på hæklenål nr. 3, og jeg har kun brugt materialer, jeg havde i huset. Langt det meste af garnet er bomuldsgarn, men der har også sneget sig et par blendnøgler ind (halvt bomuld og halvt akryl), selv om jeg meget nødigt bruger akryl. I dette tilfælde var det nødvendigt af hensyn til farveovergangene i cirklen.

Jeg glæder mig usigeligt, til jeg kan sætte puden på sin rette plads i kolonihaven, når jeg går i gang med at indrette til foråret :-)

4 kommentarer:

 1. Hvor er den altså flot! Jeg kan rigtig godt lide farverne!

  Rigtig god bedring - og ja, man når ret hurtigt kvalmegrænsen af formiddags-tv. En uge på langs, og så er mætheden indtrådt.

  SvarSlet
 2. Mange tak, Anja! Ja, det er nogle friske farver. Godt at få brugt noget af garnet fra "lageret", så man har en undskyldning for at købe nyt garn ;-) - ikke at jeg egentlig behøver en undskyldning :-D
  Kh Lotte

  SvarSlet
 3. Virkelig fin pude Lotte. Genialt med en firkantet rund pude. Dem må du nok lave flere af, mon ikke?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Stella. Jo, det er da ikke utænkeligt, at der hopper flere af den slags puder af hæklenålen med tiden :-)
   Kh Lotte

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)