torsdag den 24. juli 2014

Prikkede håndklæder og det løse

Så er jeg tilbage igen... Jeg indrømmer, at det er sløjt med blogindlæg her i sommervarmen. Der er ellers rigeligt at blogge om, synes jeg. Verden går jo helt amok for tiden. Jeg nævner i flæng: Passagerfly, der skydes ned, og ingen der tager ansvar. Kampe mellem Israel og palæstinensere på Gazastriben. Jeg har aldrig helt forstået, hvad de slås om, men det er mig ubegribeligt, at Israel ikke kan lade palæstinenserne have Gazastriben i fred. Et areal, der svarer til Langelands størrelse med 1,8 millioner indbyggere, der nu bombarderes i stor stil. Som sagt - jeg har ikke forstand på det, men der er noget helt galt..........

Jeg holder mig fra storpolitik og nyder sommeren. Det er mit privilegium.
Og sommeren er bl.a. blevet nydt på Møn, som er en hyggelig ø, kan jeg fortælle efter at have været der en uge. Skøn natur og et blomstrende kulturliv. Jeg havde troet, det var mere udkants-Danmark-agtigt, men der blev jeg snydt - vandkants-Danmark er vist en bedre beskrivelse :-)

Nå - på Møn blev der bl.a. hæklet håndklæder, når vejret ikke indbød til udendørs sysler. Det regnede et par af dagene, og så var det jo dejligt, at jeg havde godt med garn med - og en opskrift.
Det kom der disse tre små håndklæder ud af:


Et køkkenhåndklæde og to gæstehåndklæder til badeværelset. 


Jeg måtte pille første forsøg op, indtil prikkerne sad på rygraden. Jeg brugte slet ikke mønsteret til det sidste håndklæde. Jeg tænker, jeg kan hækle det i søvne nu :-)


Farverne kan mikses i det uendelige alt efter smag og omgivelserne, håndklæderne skal passe ind i.


Opskriften finder du lige her.

Jeg brugte hæklenål nr. 4 og en del mindre garn end angivet i opskriften. Jeg har også ændret lidt på størrelsen - og dermed mønsteret - da min hæklefasthed åbenbart er anderledes end i opskriften.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Mange tak, Anita - det synes jeg også :-)
   Kh Lotte

   Slet
 2. De er altså blevet rigtige flotte!
  Jeg har også haft kigget på opskriften, så måske jeg skulle hækle et - det er altid skønt at have den slags mindre projekter i kurven også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Anja! Ja, det er altid godt med flere småprojekter :-)
   jeg må nok advare dig - når du først er i gang, kan du ikke nøjes med at hækle ét ;-)
   Kh Lotte

   Slet
 3. Ej hvor er de bare fine. De kan jo blive meget forskellige, efter hvilke farver man vælger. Romantik, pjat, cirkus, stilet, retro, natur og meget mere.
  Møn er som du skriver, nemlig rigtig fin. Vi var der en uge da Emil var fire/ fem år og hyggede os gevaldigt. Med den sommer vi har haft i år, ville jeg aldrig tilgive mig selv, hvis jeg havde forladt vores smukke land. Men til september er jeg klar til en uge i Portugal. Lad os snart ses og jeg vil gerne låne bøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Stella. Ja, der er ingen grænser for kreativ udfoldelse med disse håndklæder :-)
   Du siger bare til, når du har tid og lyst - bøgerne render ingen steder.
   Kh Lotte

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)