lørdag den 14. januar 2012

De små ting

I dag kom jeg til at tænke over, hvor dejligt det er at kunne glæde sig over de små ting i livet. Det kan jeg, og i dag var der flere små ting, jeg kunne glæde mig over: Solen skinnede, og jeg gik ud i haven for lige at få en fornemmelse af tingenes tilstand. Og tænk jer - dér under den næsten nøgne bøgehæk stod vintergækkerne i fuldt flor!


Uden helt at vide det, tror jeg, at det må være noget af det tidligste, de nogensinde er kommet frem. Skønt at se!
Det betyder naturligvis også, at jeg lige må huske mine børn på at plukke nogle af dem til gækkebreve....... For påskeæg vil de nok gerne have igen i år, og det kræver jo en vintergæk i gækkebrevet. Det kan være, vintergækkerne skal presses og tørres i år og gemmes lidt. Det er jo trods alt først påske i starten af april.
I haven står også en krukke, og se lige hvad der titter op her:


Jeg elsker blomster, og ved denne tid begynder jeg at købe hyacinter, som jeg sætter i hyacintglas herinde. Jeg køber også ofte perlehyacinter (nogen kalder dem for "blå drenge") og så selvfølgelig de små mini-påskeliljer. Når de så er afblomstret, lægger jeg dem udenfor i en kasse. Her lever de deres eget liv til i løbet af sommeren, hvor jeg tager alle de visne blomster og blade væk, så der kun er selve løget tilbage. Når vi så når omkring efterårsferien, er løgene klar til at blive lagt i jorden igen - ja, nogle af dem er endda så småt begyndt at spire. Så tømmer jeg krukkerne for sommerblomster og fylder krukken med ny jord, hvori jeg lægger mine blomsterløg. Og nu er de altså begyndt at titte frem igen. Og sådan går livet sin gang år efter år. Det er da fantastisk! Jo, de små ting betyder noget for mig.
En chai latte på en hyggelig café med mand og begge børn her til eftermiddag er også en af de små ting, jeg kan glæde mig over.
Og gæt, hvad jeg skal senere: Jeg har lagt rent på sengene, så jeg skal i seng i helt rent sengetøj! Selv om det bliver skiftet ofte, er det nu noget helt særligt at lægge sig i det første gang. Jo, det er de små ting, der er med til at gøre min verden til et rart sted at være. Hvilke små ting betyder noget for dig?

6 kommentarer:

 1. Kære Lotte.
  Jeg har som du også fundet mine første vintergækker i mit bed foran terrassen. Ikke blot er vintergækkerne fremme, tulipanerne er næsten 10 cm høje.
  Som du skriver små ting, der betyder noget og som gør mig i forårshumør og giver lidt mere energi.
  Dejligt at læse din blog.
  Knus
  Sussi

  SvarSlet
 2. Tak, Sussi :-)
  Jeg må da vist lige ud i haven igen i morgen for at se, om mine tulipaner også er på vej op.
  Knus -
  Lotte

  SvarSlet
 3. et lille bitte stykke chokolade... nej to små bitte stykker chokolade... tre små.... fire....

  SvarSlet
 4. Kære Lotte
  Kære Lotte
  Sikken dejlig blog, du laver :-) Jeg elsker også de små ting, som du ved. De små ting skaber glæde og ro.Inde i hjertet af de små ting, åbner livet sig og giver mening.Det er stort, synes jeg. Idag gik jeg min tur ved Staunings ø, som jeg slet ikke kan få nok af. Kom til at tale med en kvinde, som var ude at gå tur med sin hund. Vi talte om, at det er da helt fantastisk at se, hvordan vandet har oversvømmet det hele og gjort fuglene glade. Vi kom begge to til at grine ved tanken, sådan helt dybt fra hjertet, at det var en ren fornøjelse. Så gik vi videre på hver vores vej...Knus fra Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Bente. Dejligt, at du kan lide min blog. Jeg nyder også meget at have den. Det er godt med en ventil til verden :-)
   Ja, jeg ved godt, at de små ting også betyder noget for dig.
   Det lyder som om, du har haft en rigtig dejlig tur ved Staunings Ø.
   Knus -
   Lotte

   Slet
 5. Nogen gange kan jeg slet ikke sove om natten, fordi jeg ligger og glæder mig til min morgenmad, og lige pludselig er den overstået, men så kan jeg med glæde tænke tilbage på den, og mindes den med glæde. Niller <3

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)