lørdag den 28. januar 2012

Grydelapper

Efter at have lavet pude og æg, som var lidt "tælletunge" nørklerier, trængte jeg til at kunne slå hjernen lidt fra med det næste håndarbejde. Jeg kastede mig derfor over at hækle et par grydelapper til mit køkken. Nu skriver jeg godt nok "mit" køkken - retfærdigvis er det vel mest min mands køkken, da han suverænt er den, der bruger mest tid i køkkenet. Nå, men han skal jo også have nogle gode grydelapper at arbejde med :-). Selv om jeg trængte til at kunne slå hjernen fra, skulle jeg alligevel liiige afprøve, om man måske kunne lave terner på en grydelap ved hjælp af farveskift. Hvorfor gøre det simpelt, når man kan udfordre sig selv? Det blev til dette unikke design:


Grydelapperne er hæklet sammen med musetakker, så hver grydelap har to forskellige sider. Ja, faktisk er ikke to sider ens på de fire lapper, jeg så hæklede sammen til to grydelapper.


Farverne på grydelapperne er valgt, så de passer til mit køkken, der er en fusion af fransk landkøkken og svensk idyl (min mand plejer at nynne temaet fra 'Det lille hus på prærien', når jeg bliver lidt for idyllisk i køkkenindretningen :-).
I skrivende stund ved jeg ikke rigtigt, hvad jeg nu skal kaste mig over af nørklerier. Jeg har et gammelt tæppe af ca. 700 små bedstemorsfirkanter liggende, som skal repareres....... Og så har jeg lige købt det skønneste hvide, quiltede sengetæppe hos Isabellas, og det skriger jo nærmest på nogle farvestrålende, hæklede puder.......... Jeg keder mig aldrig :-)

4 kommentarer:

 1. Rigtig flotte grydelapper, du har fået lavet - og super fed detalje med de indhæklede firkanter :-) Knus Hanne V

  SvarSlet
 2. Hvad med at hækle et køretæppe til manden, når han og hesten er ude på de rigtig lange ture på prærien, eller hvis han tager en Indianer med hjem en dag, så er det jo fint at have et varmt tæppe. Eller måske kommer Tyttebær Maja og spiser de Luseklatter din mand vel fabrikerer.
  Flotte grydelapper. Sjov idé.

  SvarSlet
 3. Tak til Hanne og Stella for de pæne ord. De vejer tungt, når jeg ved, hvor gode de damer selv er til at nørkle :-)

  Knus -
  Lotte

  SvarSlet
 4. Flotte grydelapper og lækre detaljer. De må helt sikkert give inspiration til husets kok ;-). Lige nu, er jeg i gang med at hækle pude - har lige pillet hele molevitten op selv om jeg var mere en halvvejs. Men jeg var ikke tilfreds, derfor er jeg startet på ny.
  Knus
  Sussi

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)