søndag den 26. februar 2012

Dagens loppefund

Så er vinterferien ved at gå på hæld. Vi har hygget os bl.a. med besøg af gode venner, tøndeslagning hos farfar og farmor, fødselsdag hos farfar, biograftur, restaurantbesøg, shopping og vinduespudsning. Og i dag på vinterferiens sidste dag tog jeg på Det Blå Marked i Haslev med en dejlig veninde, manden og sønnike. Vi har været der en enkelt gang før, og det er lidt hyggeligt at gå rundt og kigge på alle de forskellige stande. Det er en blanding af kræmmere med nye ting og finurlige stande på adskillige kvadratmeter med de mærkeligste gamle ting. Af og til bliver man grebet af nostagien og føler sig sat tilbage til barndommen og besøg hos gamle familiemedlemmer - fx en gammel vase, der minder én om barndommens glade somre i sommerhus.

Min veninde var på jagt efter gammelt legetøj og kom hjem med en skøn "trækketing" med tre små gule træænder til en ganske rimelig pris. Manden fandt et par cd'er, som han ikke kunne leve uden, og sønnen fik en pose varme, brændte mandler, så han var også godt tilfreds. Jeg fandt dette her:


En skøn kurv, som jeg helt sikkert skal have blomster i til sommer, en lille flaske til køkkenvinduet og det fineste minutur. Samlet pris: 60 kr.


Damen, der solgte mig flasken mindede mig om at passe godt på proppen, "for de er ikke til at få fat på længere". Det skal jeg nok :-)


Minuturet var dækket med mange års skidt og klistrede nærmest fast til hånden, men efter en grundig rengøring kom urets sjæl frem. Jeg synes, det er SÅ fint. Og det tikker :-) En lyd, som man ikke hører mere, men som minder mig om barndoms overnatninger hos min mormor og morfar. Dengang kunne jeg ikke falde i søvn, fordi deres vækkeure (ja, de havde hvert sit, og urene tikkede aldrig i takt) larmede så meget. Nu sidder jeg her i stuen og nyder lyden af urets tikken. En lyd fra en svunden tid. Den lyd skal mine børn have med sig, synes jeg. Hvordan skulle de ellers få det, hvis ikke fra mors loppefund? Jeg kan lige tilføje, at minuturet virker upåklageligt og går meget præcist (har testet det med et mere moderne et af slagsen). Sønnen er dog ikke så glad for det, for jeg tænker, at det bl.a. skal bruges til at tage tid, når han spiller på sin Nintendo :-). Naturligvis skal det også bruges, når jeg fremover sætter brød og kager i ovnen. Jeg ELSKER at loppe! Lopper du?
2 kommentarer:

 1. Hej Lotte.
  Det er da et skønt minutur du fandt. Jeg kan godt følge din tankegang, og kommer til at tænke på mine ferier hos min mormor og morfar. De havde et køkkenur (som nu er totalt retro) der viste klokken og som også kunne bruges som minutur. Jeg var vildt fascineret af dette helt specielle ur. Derfor kan jeg godt forstå, at du måtte købe det gamle (begede) minutur. Håber Adam engang vil mindes dit minutur med glæde - selvom det lige nu fremstår som en "løftet pegefinger" angående spilletid.
  Knus
  Sussi

  SvarSlet
 2. Du er en lille loppe
  som godt kan li at shoppe
  ting der bringer minder
  og glød i alles kinder

  Vi ser du hækle kan
  så få en lille stand
  på markedet som er blå
  jeg ved det godt skal gå

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)