søndag den 24. februar 2013

Genbrugsfund fra en særlig butik på Nørrebro

I går gik turen til Copenhagen, hvor vi skulle besøge en "gammel" veninde og hendes dejlige datter. Inden da skulle vi lige forbi genbrugsbiksen Quriosa, der ligger i mit gamle hood - Rantzausgade på Nørrebro. Biksen indehaves af Søren Falk, som nogen måske husker fra programmet 'Skattejægerne' på DR1 (der kommer i øvrigt nye programmer fra marts). Det er SÅ meget mit favoritprogram! Det er altså noget af en biks, kan jeg godt fortælle. Så vidt jeg husker og kunne tælle mig til, er biksen fordelt på 4-5 små rum FYLDT med ting. Og når jeg siger FYLDT, mener jeg FYLDT. Selv fortovet udenfor er FYLDT - og det er med en del, for butikken ligger på et hjørne. Når man går rundt derinde, passerer man hinanden sidelængs....... og godt, jeg er på slankekur, siger jeg bare :-) 

Søren er specialist i lamper - bl.a. laver han lamper af gamle Nilfisk støvsugere. De er ret smarte og hænger vist rundt omkring på caféer i området. Så der var mange lamper i biksen. Men også alt muligt andet, fx de legendariske Lyngbyvaser i udvalg, køkkenting, bordplader, LP-plader, porcelæn, diverse tussegamle beslag, værktøj, lysestager - jamen alt! Undtagen tøj. Det gør måske også, at der ikke lugter :-) Og så har jeg slet ikke nævnt den hyggelige stemning og gode betjening. Jeg kan kun anbefale en tur derind. Du kan se her og her, hvad jeg taler om, åbningstider m.m.

Jeg fandt selvfølgelig også nogle ting derinde, som måtte med hjem:


Faktisk fandt jeg endnu en bøjle. En af den slags med plastic viklet omkring i creme og røde farver, men den blev min veninde så forelsket i, at hun fik den :-) To bøjler mere til samlingen er fint nok til mig.


Hvad siger I lige til denne skønhed? Genial farve og form, synes jeg. Original Glud og Marstrand, naturligvis.


Og så denne skønne malerkasse, som egentlig var grunden til, at vi smuttede forbi Quriosa i går. Søren lægger nemlig billeder af nye ting ud på sin facebookside, og der havde jeg spottet denne kasse. Paletten ligger løst, så man kan tage den ud og bruge den. Kassen trænger lige til en kærlig hånd, inden mine pensler og tuber flytter ind i den.

Det var så gårsdagens lopper. Og til en overordentlig god pris, skal jeg lige sige. Hvis du elsker genbrugsshopping er Quriosa et must :-)

2 kommentarer:

 1. Så fede ting du har fundet. Må huske at kigge forbi hvis dagen byder på en tur til hovedstaden... Kommer der så sjældent, for når dårligt derind før jeg får hjemve. Så hellere lange traveture ud over markerne, i stedet for fortorve, biler og alt for mange mennesker...
  Men der er mange hyggelige steder - også i København og omegn.

  Er sikker på du får den malerkasse til at ligne en million når du har haft fat i den. Den er skøn.

  Nyd søndag aften.
  Kh Lise

  SvarSlet
 2. Sikke en fed malerkasse du har fundet - lyder som en super lækker butik :)

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)