torsdag den 23. januar 2014

En dug til en 5'er

I august var jeg til kræmmermarked i Køge. Her fandt jeg bl.a. et ret stort stykke stof til en 5'er. Stoffet har længe ligget i "reparationsbunken". 
For en måneds tid siden satte jeg mig ved symaskinen for at gøre kål på bunken, der efterhånden var blevet (for) høj: Et par bukser til Adam, der skulle lægges op (heldigvis var han vokset så meget i mellemtiden, at det ikke var nødvendigt :-) ), en skjorte, der var skredet i sømmen, et par af mandens bukser, hvor baglommen var gået fra (nu har han det, som om han har fået nye bukser ;-) ) og stoffet, der ventede på at blive lavet om til en dug. Alle projekterne blev klaret på under to timer, og bunken skrumpede betragteligt - der mangler dog stadig lidt.....

Sådan ser dugen ud:


Det havde nok været smart at lave den i december, men lad nu det ligge :-) Nu er den i hvert fald klar til næste december.


Dugen passer til mit spisebord med hollandsk udtræk med i hvert fald én plade trukket ud. Og det er da fantastisk, at en 5'er og max en time ved symaskinen kan veksles til sådan en skøn dug :-)

2 kommentarer:

 1. Juledug, jo jo, men kims ikke af de røde striber på det fine sommer kagebord. Glas vase med en buket vilde blomster, lagkage med bær og tykt lag flødeskum, børn i korte bukser og bare fødder og dig selv i en hvid sommer kjole. Jeg ser det meget klart.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har stor respekt for dit klarsyn, Stella, så jeg må hellere lade være med at gemme dugen for langt væk :-) Den hvide sommerkjole har jeg faktisk - i indtil flere udgaver ;-)
   Kh Lotte

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)