onsdag den 12. september 2012

På mit badeværelse.....

......hænger der et billede. Eller det må vist snarere kaldes en tekst. Normalt, når nogen har en indrammet tekst hængede i huset, er det måske en broderet udgave af "Home, sweet home", "Intet hjem uden en moder", Sindsrobønnen eller Fadervor. Men ingen af delene er tilfældet her. Min tekst kommer på ingen måde i nærheden af at skulle læses med ærefrygt.
Her hænger mit billede - lige ved siden af toilettet. Og det er der en god grund til, vil I finde ud af, når I om lidt læser teksten.

 
Jeg er den heldige ejer af en kopi af originalen, som oprindeligt hang i min morfars og mormors hjem. På toilettet, naturligvis. Gæstetoilettet. For at man ikke skulle være i tvivl, var der opsat et lille skilt med en Manniken Pis figur på døren.... Toilettet var det mindste rum, jeg nogen sinde har set. En lille bitte hjørnehåndvask og et toilet med ægte træk-og-slip (yes, vi snakker den slags med kæde) var, hvad der var - ud over teksten. Der var spindelvæv alle vegne og sommetider også store, behårede edderkopper. Egentlig ikke et sted, man havde lyst til at opholde sig ret længe. I øvrigt var der ingen radiator (og det var laaaaaang tid før gulvvarmen blev opfundet), så særligt om vinteren var det ikke et sted, man havde lyst til at smide bukserne.......
 
Her sad jeg så og kiggede på teksten. Sikkert også før, jeg kunne læse.
Efter sigende skulle det være min morfar, der i egen person havde stjålet opslaget fra Fredericia Havnelokum. På originalen var der tydelige spor af huller efter rustne tegnestifter og fugtplamager. En Juleaften for mange år siden fik jeg så en kopi af originalen i en ramme. En gave, som jeg blev rigtig glad for, husker jeg. Jeg har siden farvet kopien en anelse og givet den en ny baggrund og en anden ramme. Her er den så - teksten:
 
 
Som det ses, er det Jeppe Aakjær, der har skrevet det smukke vers, som jeg kan recitere i søvne :-) Jeg synes, det er sådan et hyggeligt indslag på badeværelset.
 
I morgen vil jeg vise endnu en ting fra mit badeværelse, så kig ind :-)
 
Har du også "mærkelige" ting på dit badeværelse?

4 kommentarer:

 1. Hvor er det fint.... Jeg er vild med skilte... og den slags som dette......

  Her har vi et DAMER skilt på toilet døren.. Selvom vi ikke har to toiletter...... :-)

  Hmm den mærkeligste ting.. jeg har lige nu.. er nok en lyserød plastik gris som der hænger en duft pose i....

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt at plante sjove ting rundt omkring i hjemmet - vi kan aldrig smile for meget :-)
   Kh Lotte

   Slet
  2. Jeg var engang ombord på et mindre skib med et kummerligt toilet. På et lille skilt stod der: "Don't put anything in the toilet, unless you've eaten it first. :o) Godt nytår!
   Hanne

   Slet
  3. Det er også et ret godt budskab, Hanne :-) - toiletpapir er undtaget, går jeg ud fra ;-)
   Kh Lotte

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)