lørdag den 22. september 2012

Sensommer/efterårshavevandring

Jeg elsker min have på alle tider af året. Dog mest om sommeren og om foråret, tror jeg, men sensommeren/efteråret har nu også sin charme. Som den faste læser af min blog vil vide, går jeg af og til på havevandring. Du kan se min sommerhavevandring lige her. Igen i dag gik jeg en tur i haven for lige at fornemme tingenes tilstand. Billederne kommer her:


Min hængepetunia er blevet lidt vissen i toppen, men den er stadig utrolig flot, synes jeg.


Min buskrose, Natalie Renaissance, står også stadig fint og har stadig blomster. Jeg er ikke helt tilfreds med den, må jeg sige. Den dufter noget så fantastisk, men stænglerne er ikke stærke nok til at holde de store rosenhoveder - heller ikke, når de ikke er regntunge.
 
 
Solsikken ser nu sådan ud. Dog stadig smuk. Jeg elsker naturens mønstre.
 
 
Min petunia blomstrer stadig og har flere knopper.
 
 
Margueritten har også stadig både blomster og knopper.
 
 
Her ligger mit lille monster og hygger sig under hortensiaen. Her har han ligget, lige siden vi flyttede ind for tre år siden. Jeg lavede ham af stentøjsler, mens jeg gik på lærerseminariet og bl.a. læste til billedkunstlærer. Jeg elsker små kreative indslag i min have, hvor man mindst venter at se dem :-)
 
 
Yes, jeg har stadig storkenæb i haven. Jeg husker nemlig at klippe dem ned i løbet af sommeren, så de når at sætte blomster en gang til.
 
 
Sct. Hansurten har igen lagt sig ned, selv om jeg klippede skuddene tilbage i foråret. Den har dog stået pænt hele sommeren, men nu har den altså lagt sig. Måske er den bare for gammel...... Som I kan se, har både jordbærplanter og fredløs bredt sig helt vildt nedenfor. Jeg vil gå så langt som at sige, at de nu er ude af kontrol........
 
 
Morgenfruerne står så fint endnu. Jeg husker at tage frøstandene af, når de er helt tørre, så næste års morgenfruer er sikret. Krydderurterne står også fint - vi har masser af timian, rosmarin og mynte endnu.
 
 
De få jordbær, jeg havde plantet sammen med clematissen i den store krukke, har nu bredt sig med stiklinger på fliserne blandt mine strandsten. Det ser hyggeligt ud, synes jeg.
 
 
Jeg har naturligvis investeret i lidt efterårsblomster - her lidt lyng, som jeg synes står fint i den gamle værktøjskasse.
 
 
Blåvingen har stået ude indtil nu, men da den ikke kan overvintre ude, er den nu kommet ind i stuen. Jeg synes, den er noget så smuk!
 
 
Dejligt, når man kan forlænge sommerfornemmelsen lidt ved at tage blomsterne ind.
 
Tak, fordi du fulgte med så langt :-)

4 kommentarer:

 1. Hold da op der er gang i den have. den ligner næsten en sommer have stadig. Dejligt med farver når det begynder at blive koldere og blæsende og naturen får nye farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt, når blomsterne holder så længe. Jeg går også og nusser om dem, når nu sandheden skal frem :-)
   Kh Lotte

   Slet
 2. Tak for din kommentar på min blog. Hold da op nogle fine billeder af dine blomster :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Elisa. Jeg nyder meget at nusse i min lille have, og sommerblomsterne plejer at holde, til frosten kommer, hvis jeg husker at vande dem :-)
   Jeg kan se, du har tilmeldt dig som fast læser af min blog - velkommen til :-)
   Kh Lotte

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)