søndag den 16. september 2012

Hæklet bademåtte

Så blev det endelig krea-tid igen - jubiiii!!! Og det er som om, jeg slet ikke kan holde op med at rapportere fra mit badeværelse :-)

Selv om jeg er i gang med en pude i oldemorsfirkanter, startede jeg i går på et nyt projekt. Nogle gange er det godt at kunne skifte mellem projekterne, for det er fx ikke alle projekter, der egner sig til at tage med ud ad huset. Det gør pudeprojektet ikke for tiden, for jeg er ved at hæfte ender. Nå, det nye projekt blev lidt et forsøg. Jeg fik for et par måneder siden tre nøgler garn forærende af en sød veninde (tak igen, Åsa :-). Garnet var meget tykt og frottéagtigt. Jeg havde tænkt at lave en bademåtte af garnet. Nu har jeg jo hæklet mange runde puder efterhånden, og princippet er jo det samme. Jeg havde dog aldrig hæklet med stor hæklenål før og aldrig hæklet med så tykt garn. Egentlig var opskriften til et kludetæppe lavet af tøjstrimler på hæklenål nr. 10. Min største hæklenål var nr. 8, så den måtte jeg jo bruge. Jeg gik i gang og fulgte opskriften til punkt og prikke. Det fungerede ikke. Det lignede starten på en hue på grund af for få udtagninger. At pille op og starte forfra. Det gjorde jeg ca. 5 gange, før jeg endelig fandt en balance i udtagningerne. Og så var det ellers bare at hækle der ud af. Sådan her så det ud, da jeg havde brugt de første to nøgler garn:


Selv om garnet glider fint på hæklenålen, er det hårdere for fingrene at hækle med tykt garn, og jeg er jo vant til at hækle med de skønne Clover hæklenåle, så den helt almindelige runde hæklenål var også "ny" for mig. Jeg har derfor erhvervet mig mit livs første hæklevabel.......


Av....... På med plaster og hækle videre. Næste gang, jeg skal hækle med tyk hæklenål, tager jeg plaster på, inden jeg går i gang, så jeg helt undgår vabler.

Nu er bademåtten færdig. Den kunne sagtens være større, men garnet slap op. Det har vel taget mig max 3 timer at hækle den, så på den måde er det jo fedt at hækle med stor hæklenål og tykt garn. Nu ser den sådan ud:


Den er superblød og lækker at træde på. Om den tørrer hurtigt, når man har stået på den med våde fødder, ved jeg ikke endnu. Og så mangler den måske også en skridsikker bagside. Men nu ligger den der, og så må dagligt brug vise, om den får lov at blive liggende :-)

3 kommentarer:

 1. Sjovt projekt og fint resultat! : )
  - god idé med at forebygge vabler en anden gang. på den anden side lidt sejt at have en hæklevabel ; )
  /Liv

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Ja, det er faktisk lidt sejt med en hæklevabel, men næste gang tager jeg altså plaster på :-)
   Kh Lotte

   Slet
  2. kva hetter tråen som du har brukt?

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)