lørdag den 24. marts 2012

Påskegejl....... og hvorfor jeg aldrig hækler en kylling mere......

I et stykke tid har jeg overvejet at prøve at hækle påskekyllinger. Når man hækler, er det lissom oplagt, ik'? I går skulle det så være. Havde tidligt fri og satte mig med garn, hæklenåle og opskrift. Første forsøg gik lidt galt. Den kom ikke til at se ud som forventet, så jeg opfandt min egen opskrift. Tænkte kort, at det jo er sådan, de mest geniale ting bliver opfundet - nemlig ved et uheld. Gik dog ret hurtigt bort fra den tankegang.....


Mandens kommentar var: "Den ligner en elg..... Den behøver ikke en makker, vel?"
Datterens kæreste sagde:
"Den fungerer nok bedst med chokolade under....."

Ok.....

Alligevel kastede jeg mig ud i et nyt forsøg. Nu skulle den altså blive som opskriften! Det blev så til denne her:Hvis den var grå, havde den klart lignet en mus....... Datterens kommentar var:

"Den ligner en elefant!" og hev den i vingerne (ørerne)........

Min søn havde heldigvis øje for håndværket og sagde: "Den er godt lavet, mor..."

Nu er jeg så den lykkelige ejer af to stk. hjemmehæklede høns/kyllinger......Så var det, at min søn sagde de forløsende ord: "Mor, du kan give dem til farmor!" Svigermor.......... Måske ikke nogen dum idé :-)

Er der noget galt med mig, siden jeg bare ikke er så vild med den slags påskegejl? Hvordan har du det med hjemmelavet påskepynt?10 kommentarer:

 1. Jeg synes, muslingfanten er super cute, når den har flapperne slået ud :-) Kh. Marie

  SvarSlet
 2. Kæreste Lotte.
  Du er super til at hækle påske-elge/elefanter/mus eller det der er værre ;o)
  Nu har du prøvet, og det var så det!
  Hvad med at hækle en sommerkjole - og det er seriøst ment.
  Knus Sussi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Sussi :-) Jeg har nu ikke opgivet konceptet påskekyllinger helt alligevel.
   En sommerkjole?! Det har jeg nu aldrig tænkt over, må jeg indrømme. Men måske et sjal eller en vest....... Tak for forslaget :-)
   Knus - Lotte

   Slet
 3. Hvis du dropper svigermor, vil jeg gerne aftage de små fjerderkræs. De er da søde for pokker. Jeg kan altså godt se at ELVIS er en hanekylling.Af en eller anden grund har påskepynt aldrig fået et godt liv hos ret mange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man ved aldrig, om de små kyllinger en dag flyver over til dig, Stella :-) Indtil da er hanekyllingen døbt Elvis - andet kan han naturligvis ikke hedde!
   Knus - Lotte

   Slet
 4. Vil gerne have opskriften på den trekantede kylling. Kan du beskrive hvordan den syes/hækles sammen og monteres? Har hæklet det aflange stykke, men kan ikke få den til at se rigtig ud, når jeg skal montere den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan ærligt talt ikke huske det..... Prøv at klippe et stykke papir ud i samme størrelse og leg med det. Jeg tror, det er noget med, at den ene ende skal sættes fast nederst på den modsatte lange ende, men kan som sagt ikke huske det. Prøv dig frem :-) Jeg håber, det lykkes for dig :-)

   Slet
 5. Det lange stykke hækles sammen i enderne hvorved du har en firkant
  . hækl derefter de tilbageværende åbninger en, på den ene led.. og den anden stik modsat... så har du en trekant.. hvis du syer dem sammen på samme led er det blot en flad pude...

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)