søndag den 1. juli 2012

Have-Done listen

Jeg har startet mangen en sommerferie med at lave en To-Do liste (ikke uden grund har min datter ofte kaldt mig Monica.......). Ja, faktisk har jeg lavet to: En til manden og en til mig selv........ Og stakkels mand, hvis hans liste ikke var fuld af overstregninger, når ferien var omme. Anderledes var reglerne for min liste: Hvis jeg ikke liiiige havde nået det hele (og det havde jeg aldrig), så havde jeg adskillige plausible undskyldninger. Så kunne man starte frustreret på job igen over alle de ting, man ikke havde nået og være irriteret på den skidesure mand (hvorfor mon?!), man havde.
I morges, da jeg lå i sengen og overvejede, hvad jeg havde lyst til at lave på årets første sommerferiedag, fik jeg en - hvis jeg selv skal sige det - ikke mindre end genial idé. I år vil jeg ikke skrive så meget som én eneste To-Do liste (i hvert fald ikke til mig selv...)! Jeg vil lave en Have-Done liste! Det er da smart! Hver gang jeg kigger på den, vil jeg se, hvad jeg har lavet i stedet for det, jeg ikke har lavet, og når sommerferien er slut, er listen forhåbentlig mega-lang, og jeg går superglad på job igen - stolt over alt det, jeg har lavet herhjemme.

Have-Done liste:

3. bryg hyldeblomstsaft siet og hældt på flasker - tjek!

Faldet i søvn på sofaen til lyden af Tour De France og Jørgen Leth - tjek!

Talt pengene op fra gårsdagens indsamling til giro 413 - tjek! (
Og så er det ikke en gang løgn :-))

Brug frit idéen - jeg tænker, vi får en hyggeligere ferie og vender gladere tilbage fra ferie, hvis vi dropper To-Do listerne og indfører Have-Done listerne i stedet for.

4 kommentarer:

 1. Kære Lotte.
  En super idé - det er da sådan man skal bruge sommerferien.
  Knus
  Sussi

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig :-). Og så lige med besøg af gamle seminarieveninder, ik'? :-) Jeg håber, vi ses i løbet af sommeren, Sussi.
   Knus -
   Lotte

   Slet
 2. Smart Lotte. så kan man da kun få en følelse af at der virkelig er gang i den. Spise is, ligge i hængekøje, glo ud i luften er også vigtige punkter. Håber du når det hele og ellers er det halve nok også ok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Stella
   Jeg laver det, jeg lige kommer i tanker om, og det jeg har lyst til (vasketøj undtaget.....). Indtil videre går det fint. Der bliver både lavet udsatte projekter, læst sommerbøger, hæklet, eftermiddagsslumret og hygget med unger og mand. Vejret er også lige, som jeg kan lide det - ikke for koldt og ikke for varmt. Hvad mere kan man ønske sig?
   Jeg håber også, du nyder livet, Stella :-).
   Knus -
   Lotte

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)