Nå, det har jo ikke så forfærdeligt meget med grønne tomater at gøre, men det kommer nu! En dag sad jeg i haven og kiggede på mine busktomater, der ikke ville blive røde. Så kom jeg i tanker om, at min mormor plejede at sylte grønne tomater. Jeg tjekkede nettet for opskrifter, og fandt denne her, som jeg lod mig inspirere af. Jeg gik straks i gang, og efter 4 dage prøvesmagte jeg i går mine syltede grønne tomater. Og ved I hvad? Det var den helt rigtige smag :-). Så derfor tør jeg godt dele opskriften (min er rettet lidt til i forhold til den originale) med jer:
Opskrift på syltede grønne tomater:
500 g grønne tomater (gerne samme størrelse) skulles og prikkes med en gaffel. Kog tomaterne i 5 minutter i 5 dl vand og 5 dl økologisk lagereddike.
Syltelage:
½ ltr af kogelagen
500 g lyst rørsukker
1 vanillestang (marv og tom stang)
1 kanelstang (krydderiet - ikke kagen..... :-)
1 stjerneanis
3 nelliker (nellikerne konserverer og er med i stedet for Atamon)
Bland alle ingredienser i en gryde. Kog op og tilsæt tomaterne. Simrer i 7 - 10 minutter efter størrelse. Fisk tomaterne op og kom dem i klargjorte sylteglas. Kog lagen op og fjern eventuelle urenheder (behold dog krydderierne i lagen). Hæld den kogende lage over tomaterne, luk og stil på køl. Trækker 3 - 4 dage før brug.
Til glasset har jeg denne gang brugt disse labels.
Ret smarte, synes jeg. Dog er det en engelsk udgave, så man kan ikke bruge æ, ø og å. Det stiller lidt krav til fantasien :-)
Man kan lave dem i mange udgaver. Her er den udgave, jeg brugte til min jostabærmarmelade.
Kender du i øvrigt jostabær? Det er en blanding af stikkelsbær og solbær. Min svigerfar kalder dem sjalterbær, men det har jeg aldrig hørt før. Har du?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)