tirsdag den 11. december 2012

Hjemmelavede perlesnekrystaller

Dagen i dag indbyder i den grad til et lille blogforedrag om snekrystaller :-)
 
Følgende har jeg lånt fra www.skoveniskolen.dk:
 
Snefnug er som breve fra andre verdener. Hvert snekrystal er bygget op omkring et lille støvkorn. Det kan være en svampespore fra skoven, et sandkorn fra Sahara – eller et støvkorn fra en stjerne i universet. Omkring hvert støvkorn fortættes damp fra skyerne til dråber. Og da der ofte er koldt i de højere luftlag, så fryser dråben til en iskrystal – et snefnug. Når det er vinter, er det ofte koldt nok til at snefnugget kan falde helt ned på jorden uden at smelte. Og så kan du kigge på dem.
 
Jamen, er det ikke bare fantastisk! Nogen siger, at der ikke er to snekrystaller, der er ens. Andre siger, at to snekrystaller ud af en million er ens. Det er lidt det samme, tænker jeg :-) De har dog altid har seks arme (lige undtagen Disneys snekrystaller - de har nemlig otte).
 
Jeg har prøvet at lave mine egne snekrystaller med perler. Meget små perler. Faktisk så små, at jeg ikke kunne holde dem imellem fingrene, men måtte sætte dem på en nål for derefter at sætte dem på perlepladen.
Kig med her:

 
Snekrystallerne skal laves på en sekskantet perleplade. Perlerne er Hama Mini, og det samme er perlepladerne. I sådan en pose, som du ser her, er der 2000 perler. Modellen her er lavet af gennemsigtige perler. Jeg har også lavet nogle snekrystaller af hvide perler.
 
 
Her kan du se, hvor små perlerne er. Nålen er en helt almindelig knappenål.
 
 
For at du kan se forskellen på perlestørrelsen, har jeg til venstre lavet en snekrystal med almindelige Hama perler. Til højre en snekrystal lavet af Hama mini perler. En sjov aktivitet for både voksne og børn. Jeg vil dog ikke anbefale de små perler til små børn, men de kan jo bruge de store perler :-)
 
 
Og her hænger mine snekrystaller så og pynter. Jeg har selv fundet på mønstrene hen ad vejen. Det er supersjovt!
 
 
Der er (næsten) ingen grænser for, hvordan snekrystallerne kan se ud.
 
 
Jeg synes, det ser så fint ud og passer fantastisk til vejret. Faktisk er jeg ret sikker på, at de får lov at hænge efter jul :-)

4 kommentarer:

 1. Kære Lotte.
  Hvor får du dog lavet en masse kreativt. Jeg synes slet ikke jeg har tid (for tiden), der er bare så meget skolehalløj, der skal laves.
  Jeg må vist prøve det med perlerne, dine hæklerier m.m. efter jul.
  Tusind tak for fødselsdagshilsnen i går.
  Knus Sussi

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sussi
   Når sandheden skal frem, har jeg lavet det meste af det, jeg viser på min decemberblog i oktober og november, for jeg har heller ikke hverken tid eller energi til at være ret kreativ for tiden.
   Jeg håber, du havde en dejlig fødselsdag.
   Knus -
   Lotte

   Slet
 2. Lotte, du er lige som TV køkkenet. Der er det meste også lavet i forvejen ;)
  Fine krystaller og sød historie. Tak for den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har "snydt lidt", som de gør i madprogrammerne. Det må man gerne :-)
   Kh Lotte

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - jeg læser dem alle og svarer så hurtigt, jeg kan :-)